9 Mart 2010 Salı

Eylül Bahçesi'nden rengarenk çiçekler düştü avucuma...


Dün kapıdan çıkarken Tetem (Giritliler teyze anlamında kullanır tete sözcüğünü) Seda, Filiz ve bana dönerek "Üçünüz de elimde büyüdünüz, üçünüzün de kalbini bilirim ben, hiç fesatlık düşünmezsiniz....." O kurduğu cümle uzun zamandır bir büyüğümden duymadığım en güzel cümleydi. Biz üçümüz birsürü yanlışlar yapsak da bu hayatta birtek birbirimize yamuk yapmamış ve yapmayacak insanlarız. Üçümüzün de kan bağı olarak bağlı oldu kız kardeşleri yok. O yüzden birbirimizin kızkardeşleri olduk biz. Sürekli aynı zaman dilimlerinde biraraya gelemesek de dün nihayet buluştuk :) Çocukluk günlerindeki gibi biraradaydık yine. Gençlik günlerimizdeki gibi!!?!! Dedikodu yaptık mutfak masasında. Herzamanki gibi Seda güzel kurupastasını, Filiz kavurma makarnasını, ben de yeni tarif  browniemi yaptım. Afiyetle yedik hoş sohbetler eşliğinde. Tabi bir de çikolatamı paylaştım arkadaşlarımla. :)
Dün kargodan paketim geldi. Sedayla hastane çıkışında alıp doğruca eve seğirttik aceleyle. Eve girer girmez paketi açtım. Ve içinden çıkanlara bayıldım. Özellikle şu diye belirtemiyorum bile. Çünkü hepsini çok sevdim. Kullanmaya kıyamayacağım havlumu, harika çiçeklerle süslü broşlu çantamı, en sevdiğim antep fıstıklı koccaman tablet çikolatamı... Hepsini bir çocuk gibi bağrıma bastım. Önce çikolatamı paylaşmam dedim ama, sonra kıyamadım. Malum dün dünya kadınlar günüydü ve evdeki büyük çoğunluk(Filiz ve ben hariç) emekçi annelerdi. Dayanamayıp paylaştım :) Ve sonra tabiiki kutumu gözümün önünden ayırmadım hiç. Akşam evde anneme gösterdim ağız kenarlarım kulak memelerime yaklaşmış bi biçimde. Sonra gece yatmadan önce bir kez daha baktım. Ve en son bu yazıyı yazarken gözüm hala hediyelerime kayıyor :) O kadar güzeller ki. Fotoğraf çekmek için yaydım onları ama benim çektiklerimin Eylül bahçesininki kadar iyi olmuyor. Bu yüzden onun resmini kullanacağım sanırım. Umarım kızmaz :)
Güzel arkadaşım; ellerine ve emeğine sağlık. Beni çok mutlu ettin. Kocaman sevgilerimle...

P.S.: Bu yazıyı sonlandırdığım sırada benim hediyemi yolladığım sevgili blogger arkadaşım Alev hanım aradı. :) O kadar mutlu oldum ki anlatamam. Hediyelerini çok beğendiğini söyledi. Bu da benim için büyük mutluluk. Çünkü kendisine bi özür borçluyum. Ben alelacele yolladım hediyemi son gün, ne güzel bir yazıyla süsleyebildim, ne de şık bir paketle. Umarım bunun  için beni affeder. Kendisi çok tatlı bir hanım. Bıcır bıcır sesi ve gülüşüyle ve önemli değilleriyle beni daha da mahcup etti. Ne kadar güzel günler geçiriyorum :) Umarım bu keyif devam eder...

6 yorum:

  1. canım hediyelerini güle güle kullan bencede süperler, ama sen hepsinden daha süpersin :))

    YanıtlaSil
  2. Tatlım senin bu güzel yazın da beni çok çok mutlu etti hediyelerimi bu kadar beğendiğin ve güzel sözlerinle beni onore ettiğin için asıl ben sana teşekkür ediyorum..hediyeleşme etkinliği sayesinde blogunu keşfetmiş olmaktan dolayı daha da mutluyum..umarım gönderdiklerimi en güzel günlerde keyifle sağlıkla kullanırsın..ayrıca kalabalık olduğunuzu bilseydim daha büyük bir çikolata yollardım:)) afiyet şeker olsun kilo olmasın :) İstanbul'dan kocaman sevgiler yolluyorum sana.

    YanıtlaSil
  3. evet Eylülüm gene döktürmüş.. harika eserler çıkarmış.. ellerine sağlık..
    sende güle güle kullan canım...
    ve keyfin hep sürsün.....

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Fatma Özen, el işi göznuru hediyelerinizi iyi gülerde kullanın. Güzellikler sizinle olsun sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  5. Belginciğim çok sağol. Teşekkür ederim güzel dileklerin için.

    YanıtlaSil
  6. Canım merhaba guzel gunlerde kullan hedıyelerını

    YanıtlaSil

Bunlar da ilginizi çekebilir...

Related Posts with Thumbnails