12 Mart 2010 Cuma

Ah bu grip denen sezonluk devremülk...

Az önce Feyizbukta da bahsettiğim gibi çok sevgili kankam Erolcuğumun mükemmel ötesi tarifiyle azcık kuyruğum havaya kalktı. Kollarıma kuvvet geldi. Ben de hemen sorumlu blogculuk örneği sergileyip bu kısa ve öz olmasını ümit ettiğim postu yazmaya koyuldum. Gülizar abla ve Filizciğimin haftalık makarna partisi için beni araması ve gripli sesimi duyup, onu yap, bunu iç, şunu giy demesi ve benim de, başımın zonklaması sebebiyle evet, hıhı, tamam şeklinde geçiştirmemden ve telefon denen gevur icadını bir köşeye fırlatıp bir diğer gevur icadı pc denen şeyi kucaklamamla birlikte Erolcuğumun parmaklarından da aynı tarif sökün etti ekranıma. Ve dahi hayatımda bu kadar uzun cümle kurmuşluğum yoktur. Şaşkınım. Neyse efenim tarif çok basit. Yarım sulu limon sıkılır. İçine limonsuyunun yarısı kadar sıcak su katılıp ılık bir sıvı elde edilir. 2 tatlı kaşığı bal eklenip, tek nefeste yutulur. Tadı da bir güzel oluyor ki. Bayıldım resmen. Boğaz acımı gidermesi de bonus oldu :) Ne süper bi tarif. Bu aralar benim için kabus gibi. En sevmediğim hastalık. Her yıl ayakta geçiririm. Bugün ayağa kalkamadım vallahi. Sabah "Kim dövdü yau beni" edasıyla uyandım. (Paranormal Activity yaşadım sandım :D)
Gelelim burnumda silinmeden dolayı oluşan tahrişe. Islak havlular sağolsun. hiç acımıyor şu anda. Kendimi oyalama kısmı için de conceptisspuzzles.com , ve envai çeşit blog.
Bazen hasta olmak eğlenceli olabiliyor. Çabuk geçmesi kaydıyla. Mesela yarın sabah geçsin. :)

9 yorum:

  1. tatlım senin istediğin makine şurdaki mi bi bak
    http://www.cimri.com/C2_115624_116840 burda benimkiyle diğerinin karşılaştırması var.. benimkinin üst modeli bu...üç katı kadar daha pahalı galiba...bana benimkinin fiyatı çok uygun geldi o performansa bu fiyat olmaz normalde....ben makineden beklediğimin üstünde performans buldum diyebilirim sadece otomatik çekimi bile mükemmele yakın...gece çekimleri çok iyi...akşam bir kaç deneme eklerim acemi işi ama eminim birbirimizi tanıyıp alışınca harika olacak:)

    YanıtlaSil
  2. Evet işte bu Eylülcüm. Makro çekimi harika bu makinanın. Ama az önce senin makinanın çektiklerini de gördüm. Ve bayıldım. Gece olmasına rağmen çok güzel. Gündüz çekimleri nasıl olacak kimbilir. Ya bu Fujifilmler harika. Makineni ve seni takipteyim canım :)

    YanıtlaSil
  3. canım çok geçmiş olsun limonlu bala devam derim bende enerji vermesi için bir su bardağına 10karanfil koyup üzerinede su 5dakika sonrada içersen kendini çok dinamik hissedeksindir inş

    YanıtlaSil
  4. fatmacım karşılaştırma sayfasında bişey dikkatimi çekti onu gözden kaçırma araştır almadan önce

    Normal Odak Uzaklığı
    benimkinde40cm
    seninkinde 50 cm

    Makro Odak Uzaklığı
    benimkinde 5 cm
    seninkinde 10 cm

    yazıyor..ben çok anlamam makineden ve teknik terimlerden ama burdan benim makinenin makro çekimlerinin daha iyi olduğu mu çıkar emin değilim sen bir araştır gözden kaçırma..tabi benimki mantık yürütme öyle olmayabilir de araştırmak lazım canım... üç katını ödeyeceksen makrosu çok daha iyi olmalı

    YanıtlaSil
  5. ha haaa.:)) yine ben geldim fatma cım :)))

    internetteki bilgiler yanlışmış az önce bi işim vardı teknosa ya gidip geldim gitmişken sordum makro uzaklığı benimki 2cm seninki 3 cm miş aynı gibi hatta çocuk çekip gösterdi ...ikisi de paşa paşa yan yana duruyorlardı benim makine onun yanında yavru gibi kaldı:)) şahane bişey valla bayıldım tam profesyonel duruyor..o gün ben de ona bakmıştım gözüm kaldı ama hem fiyatı fazla geldi hem de çantama giremezdi eşim vaz geçirdi..öptüm tatlım

    YanıtlaSil
  6. Eylülcüm, canım çok sağol ya. Aslında kararımı verdim ben. Aradaki fiyat farkı çok uçuk. Senin makinanın makro çekimi benim işime yarar cinsten. Ayrıca çok da ağır bir makina kullanamam artık. Benim incelediğim 0,8 kg. nerdeyse bir kilo. Beni tek düşündüren pil sorunu. 4 kalem pil ile çalışıyor. AC/DC girişi var mı? Evde çekim yaparken kullanılmak üzere. Çünkü genelde bu tip makinalarda kalem pil çok yetersiz kalıyor. Bir de bişi daha sorucam canım ya. Aksesuarsız mı geldi? Objektif kapağı, askı, çanta falan yok değil mi?

    YanıtlaSil
  7. canım makine pilli 4 kalem pille çalışıyor ben şarj makinesiyle pillerini aldım akşam doldurunca uzun zaman yetiyor sürekli kurcalıyorum iki günde ancak boşaldı piller.. bu akşam taktım tekrar.. istersen 4 tane de yedek al 4ünü kullanırken 4 ü şarj olur bu daha iyi bir yöntem her an pilin olur.
    pilden başka bi şekilde çalışmıyor sanırım başka kablosu da yok

    kutudan lens kapağı, çantası ve makine askısı çıkıyor ,bazıları çıkmıyor yazmış bende vardı alırken sor yine de.içinde bilgisayara bağlamak için bir tane usb kablosu da var... unutmadan bir de 50 tane fotoğraf tab etme hediyesi var teknosadan ücretsiz.

    makinenin içinden hafıza kartı çıkmıyor yalnız, onu ayrı alacaksın ,ben 4 gb aldım
    sanırım yanlış hatırlamıyorsam makinenin de 8gb kendi hafızası var

    YanıtlaSil
  8. unuttum bir de makineyi televizyona bağlama kablosu var şimdi aklıma geldi..öptüm tatlım

    YanıtlaSil
  9. oyoyy harika o zaman. Herşey varmış işte. Canım benim çok sağol ilgin için :) Eh artık makine kardeşi sayılırız :) En kısa zamanda yeni resimleri bekliyorum. Ben de iyileşir iyileşmez ayaklanıp makinamı almaya giderim inşallah. Öpüyorum çok çok :)

    YanıtlaSil

Bunlar da ilginizi çekebilir...

Related Posts with Thumbnails