2 Ocak 2010 Cumartesi

Pinokyo pinokyo burnun ne çok uzuyor :)

Bu da benim şirin pinokyom. :) Yarım kalan eserlerimden bir tanesi daha. 4-5 yıl önce orjinalini Çek Cumhuriyeti gezisinde Prag'dan almıştım. O kadar şirin ve sağlıklı bir oyuncaktı ki hemen seri üretimine geçmeliydim :) Bu düşünceyle tek birtane almak gafletinde bulunduğum caanım şirin pinokyoyu parçalarına ayırdım :) Tornada yapılması gereken kafa, kol, gövde gibi ahşap parçaları bir marangoza götürüp 20 takım yaptırdım.
Sonra kıyafetleri için patronlar çıkarıp, kumaşlar aldım ve diktim. Kafaları boyadım, burnunu ve boynunu ekledim. Gövdeyi küçük çiviler ve raptiyelerle kollar ve bacaklarla birleştirdim.
Son olarak da kuşçu telleri denen telle oynatma aparatını hazırladım. Kafayı ve gövdeyi o telden geçirip, misinalarla bağladım. Ve ortaya bu şirin mi şirin pinokyo çıktı. 2 tanesini tamamlayabildim. Biri arkadaşıma hediye edildi. Diğeri de bende. Kalan 18 tane tamamlanıp Etsy e gönderilmek üzere bekliyor.

15 yorum:

  1. Maşallah ne kadar marifetlisin, hepsi çabucak biter inşallah:) Kolay gelsin..

    YanıtlaSil
  2. İnşallah dünden beri uğraşıyorum. 5 tanesini tamamladım. blog gezmekten iş yapamıyorum ki. sabah 8 den beri senin bloğundaydım iğne ile iplik :) sonunda bitti rahatladım artık kalkıp çalışabilirim. ama bu seferde beynimde bisürü proje var :) işte bu yüzden hiçbir işin sonu gelmiyor :D

    YanıtlaSil
  3. bitince muhteşem bi set olacak gibi görünüyor. prototipe bayıldım:)

    YanıtlaSil
  4. ya bu aslında benim yaptığım. Orjinali hala parça parça :D onu birleştirmiycem hiç.

    Sergun; sizin blogunuzu da inceledim. Siz de ahşapla uğraşıyorsunuz. Bu ayaklardaki vidalar için delikleri nasıl yapabilirim. Çiviyle oya oya yaptım ama hiç kolay olmuyor. Bi de ayakları oydum o da tam bir işkence. Kolayı var mıdır acaba?

    YanıtlaSil
  5. Çok beyendim Çok başarılısınız.Fatma hanım benimde parçalanmış bir pinokyom var ben kumaştan yapacağım.Bloğuma ugrarsanız benım bebek ve rölyeflerime bir bakın.www.esensdollsandpuppets.blogspot.com

    YanıtlaSil
  6. Esen; çok teşekkürler. blogunu izliyorum. hepsi de çok şirin olmuşlar :) tebrikler

    Dendencim; çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  7. çirkin bebeklerine bakın kadının eyyy iyy iğrenççç

    YanıtlaSil
  8. hımmm... Sensin dimi Dinçer. Gıcık hıh

    YanıtlaSil
  9. pinokyoo hastasıyım bende bunlardan yapmak istiyorum ama nasıl yapabilirim :-/

    YanıtlaSil
  10. ben ahşap yapıyorum. eklemleri ahşapla oluşturmak daha kolay çünkü :)

    YanıtlaSil

Bunlar da ilginizi çekebilir...

Related Posts with Thumbnails