5 Ocak 2010 Salı

Mor Geri Dönüşüm Bileklik

Bunca zamandır hep niyet edip yapamadığım bu bilekliği nihayet geçen akşam hayata geçirdim :) Tamamen geri dönüşümdür kendileri. Yani bedavadan şık bir bilekliğim oldu :D Hem de tam arayıp bulamadığım cinsinden.
Yapım aşamaları ise şöyle; (o an o kadar heyecanla ve çabuk yapıyorum ki fotoğraflamak aklıma gelmiyor) ilk önce ince kartondan taban yaptım. Bileğimin ölçüsüne göre hazırladım ben. İstediğiniz kalınlıkta olabilir. 1-1,5 cm kalınlığında gazete parçalarını yırttım. Sulandırılmış tutkalla bunları tabana sara sara yapıştırdım. Sonra biraz bombeli olsun diye, enine sarmaya başladım değişik kalınlıktaki parçaları. En son olarak üzerini de iyice tutkallayıp kurumaya bıraktım.

Sonra şu sevimli mor boyunluğumdan kalan iplerle etrafını dolayıp, mini mini süslerle de süsledim. Annem bayıldı ve kendisine de yapmamı istiyor. Sanırım anneler gününe bir alternatif katmış oldum :D Umarım sizler de bu şirin geri dönüşümü uygularsınız. Çok ünlü markalara onlarca, yüzlerce lira vermekten iyidir. Elişi dolu günler dilerim :)

3 yorum:

  1. Elişi dolu günler, ne kadar güzel bir dilek. Beğendim yapamak isterim ama yapabilirmiyim bilmem denemek lazım

    YanıtlaSil
  2. özdencim o kadar kolayki anlatamam sana. Ben bunu 15-20 dakikada yaptım. (Tabanını yani) Sonra üstünü istediğin gibi süsle. Hatta süslemeden de gayet güzel duruyo. Akrilik boyayla boyayıp vernik atabilirsin. Link olsada versem. Derya baykalın Deryalı günler dergisinin ilk sayısında vardı bu. Kaaaç sene önceki projesi. Ancak şimdi yapabildim :D

    YanıtlaSil
  3. çok guzel duruyo gerçekten...bi deneyim bakalim yapabilecekmiyim : ).

    YanıtlaSil

Bunlar da ilginizi çekebilir...

Related Posts with Thumbnails