12 Ocak 2010 Salı

Melankolik çiçek :)



Bu çılgın çiçekte otelin önünde duruyor. Çılgın dememin sebebi şu ki; bu çiçek öğleden sonra bu hale geliyor;



Bana çok eğlenceli geldi bu durum. Hergün aynı şey tekrarlanıyor. Sabah kapalı, öğleden sonra açık :) Güneş olsun olmasın. Saat var sanki çiçeğin içinde. Allah neler yaratıyor işte. Maalesef çiçeğin adını bilmiyorum. Sanıyorum karşı komşunun bahçesinden hediye :))) Hediye?!! Güzel bi çiçek görünce bahçelere dalıp hemen yolduğum için doğru, kendimden kendime hediye :D

4 yorum:

  1. Fatmacığım merhabalar. Öncelikle bloğuma ziyaretin ve yorumundan dolayı çok teşekkür ederim.kilo problemi hemen hemen her bayanda olduğu gibi bende de var ama başarın için seni tebrik ediyorum. Ben de bu aralar ev taşıma nedeniyle biraz vermişim ama biraz:( Ot ve salatalara gelince evet annemin bile bilmediğim otlar var. Annelerimizin giritli olması bize Allahın bir lütfü bence. Başkaları alınmasın lütfen:) Sanat, mitoloji antik çağ hep merak konusu olmuştur bende de ve sanırım bir çok ortak yönümüzün olduğunu düşünmen burcumuzun ortak olmasından ileri geliyordur.Tanrıca Demeter:) Ot toplamak, dağ tepe dolaşmak harika bir duygu ufak zorluklar olmuşsa da yazıya yansıtmandan anlaşılıyor ki keyifli vakit geçirmişsiniz.Kuşkonmazı severim ama ablam daha çok bayılır. Yazını okuyunca o geldi aklıma. Antalya da oturuyor kendisi inşallah 15 tatil de yeğenlerimle gelicekler İzmir'e. Sanırım benim de çenem düştü. Neyse ben tekrardan içtenliğin ve samimiliğin için çok teşekkür ederim.Kendine dikkat et. Yolun İzmir'e düşerse beklerim. Hoşçakal.

    YanıtlaSil
  2. Bu arada çiçeğe ben de bayıldım evimizin önünde bahçe var eğer ismini öğrenirsen bana da söyle bahçemize dikmek isterim ondan. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Ayy Demeteris nasıl mutlu oldum yorumunu okuyunca ya :D Sen hep yorum yaz hem de uzun uzun yaz, ben hep okurum canım. :) Bugün çok ilginç bişey oldu. Son postu yayınlayıp, bahsettiğim fotoğraftaki gülizar ablama gittim. Ve çok şaşırdım. Ot toplamaya gitmişler :D Hem de birçok değişik otlar. Nasıl kokuyor biliyormusun. Böyle biraz sitem ettim beni neden çağırmadınız diye. Boynumu büktüm. Acıdı bana :D bi poşet ot doldurdu göz hakkı diye :D nasıl mutlu oldum ya. Kış ortasında baharı yaşadım vallahi. Bu akşam yemeği için pişiricektim ama artık ben bir bloggerım. Resimlerini çekmeden pişirmeye gönlüm razı olmadı. :D
    İzmir konusuna gelince o da ortak noktalarımızdan biri :D Anneannemler Giritten göçerken mübadelede, sülale ikiye ayrılmış; anneannemin kızkardeşi ve ağabeyi gemiden İzmir'de inmişler. Dedemler ise buraya (Trilyeye) yerleşmişler. Çok acı dolu günler olarak anlatırdı anneannem o zamanları. Çatpat türkçesiyle bana oraları anlatırdı hep. Ah bi görsem son bir kez derdi. Göremeden de vefat etti zaten. Anneannem, dedem büyük teyzeler ve dayılar hepsi de çok marifetli insanlardı. Hepsini tekrar özlemle ve sevgiyle anmış olayım burdan. Yani akrabaların yarısı İzmir'de. Ben her yıl gitmeye çalışıyorum. İzmir'i çok ama çok seviyorum.

    Bak ben de yazdım upuzun bi yorum. Bu arada ablana da çok selamlar. Dediğin gibi gerçekten Giritli bi anneye sahip olmak bi ayrıcalık. Çünkü tanıdığım istisnasız bütün Giritliler çok marifetli ve çok iyi aşçılar. (Kimse alnmasın ama öyle)
    Blog dostluğumuz daim olsun Demetercim. Kocaman sevgiler...
    Senin de yolun düşerse bu taraflara (ki çok güzeldir buralar, mutlaka düşsün) beklerim canım :)

    YanıtlaSil
  4. Bayıldım saatli açan çiceğe kaktüs cinsimi ? Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil

Bunlar da ilginizi çekebilir...

Related Posts with Thumbnails