24 Ocak 2010 Pazar

Karlı bir pazar günü...

Uzun zamandır yazamadım diycem ama son iletim 16 Şubat :) Bu bir hafta bana bir ay gibi geldi. O kadar yoğunum ki. Aslında sizle hafta değerlendirmesi yapmak isterim ama çok uzun sürer. Kısa geçicem hemen :D Pazartesi kendimi organize ettim. Küçük bi home office yarattım. Craft malzemelerimi düzenledim. Herşey hemen bulabileceğim şekilde şu anda. Bazı eksiklerim vardı. Salı günü yoğun kar yağışına rağmen bunları almaya gittim. Sedacığıma da uğradım. Kaan bebeğimiz (artık bebek dememem lazım koca adam oldu 13. ay bitecek bir hafta sonra) çok tatlıydı yine her zamanki gibi.

Bu önlüğü ona o doğmadan önce işlemiştim kanaviçeden. Ortasını boş bırakmıştım. Doğduğunda işledim. Çok yakıştı tek dişli vampirime :D Şu tonton yanaklara bakar mısınız?

Çarşamba ve perşembe yarı gripli halde geçti. Ufak tefek bişiler hazırladım. Fotoğraflayıp paylaşacağım. Cuma gününü tanımlayacak sözcük bulamıyorum şu anda :D Pasajdaki ilk satışım gerçekleşti. O kadar mutlu oldum ki anlatamam. Günü baştan anlatayım da aynı heyecanı tekrar yaşamış olayım :D
Cuma sabahı gribimden pek eser kalmamıştı. Virüslerle ilaç almadan giriştiğim savaşı yeşil çay, ıhlamur ve limonla birlikte kazandık. Tabi bir de bol bol su (uzun zamandır ilaç kullanmama konusunda hassasım) 2 hafta önce organize ettiğim toplantı cuma akşamıydı ve hava muhalefeti nedeniyle iptal etmeyi düşündüm. Facebooktan etkinliği onaylayan arkadaşlar için de büyük bir ayıp olacağını düşünerek, iptal edip, etmeme arasında gelgitler yaşarken posta kutuma bi ileti düştü. Pasaj.com ürününüz satıldı :D Yaşadığım mutluluğu ilk ürününü satan arkadaşlar bilir. El emeğinin böyle değerlenmesi her crafter için büyük mutluluk. Benim için de aynen böyle oldu.
Fakat büyük bir sorun vardı. Her aşamayı planlayan ben (sanıyorum satılmaz düşüncesiyle) paketleme olayını es geçmiştim. Ürünü 3 işgünü içinde göndermem gerekiyordu. Hemen Bursa merkeze gittim. Bursalılar bilir; bence Türkiyedeki en yardımsever esnaf Bursalı esnaftır. 10 dakika içinde ambalajcıdaydım :D İbrahim bey (Turan Kağıt) çok yardımcı oldu bana. Pinokyo için 15x15x80 kutu gerekiyordu. Maalesef bulamadım. Çünkü sıradışı bi boyut bu,. kolay bulunabilir değil. Özel kalıp bıçağı gerekiyormuş. Biz tam bu konuşmayı yaparken içeri Bursada bu işi yapan beyefendi girdi. "İyi olacak hastanın ayağına geldi doktor" Levent bey de(Evren Kutu Kalıp Bıçak Sanayi) son derece ilgiyle anlattıklarımı dinledi. Kutular için kalıp bıçak hazırlayacağız şimdi. Maliyeti fazla olduğu için bıçakların, az miktarda yapılamıyor, en az 100 tane yaptırmam gerekiyor. O yüzden şimdilik paketeme için başka bir çözüm bulduk. Havalı plastikle kaplayıp (Tel aksamın bozulmaması gerekiyor) craft kağıdına sardık. Ve dün kargoyla Nevşehir'e gönderdik Pinokyomuzu. Hava o kadar kötüydü ki dışarı çıkamadım. Kargo işi de sevgili eniştem (Kaan bebeğin babası) Gökhan'a kaldı. Kendisi beni craft işlerinde en çok destekleyen kişidir. Buradan tekrar teşekkür ederim eniştecim.

İlk alıcım Tolga Bey de çok ilgili bir beyefendi. Kuklayı kendisine yalan söyleyen bir arkadaşına hediye edecekmiş. :) Ne kadar ince bir espri. Umarım beğenir.

Şu anda yapılacak o kadar çok işim var ki fazla detaylı yazamadım. Uygun bir zamanda düzenleme yaparım artık :D Herkese iyi pazarlar dilerim. Sevgilerimle...

9 yorum:

  1. Uzun zamandır yazamadım diycem ama son iletim 16 Şubat :)
    Fatmacığım 16 ocak,son kayıt tarihin. Bende seni takip ediyorum, bugün sana msj atacaktım sesin soluğun çıkmıyor diye. Geçtim bilgisayarın başına yazını gördüm.
    Satışın hayırlı olsun. Devamı gelsin arkadaşım. En sonunda sizin oralarda da kar yağmaya başladı ne mutluluk. Mevsim normalleri yaşanınca dünyanın gidişine üzülen ben çok seviniyorum.
    Görüşmek üzere.

    YanıtlaSil
  2. Ay Özdencim çok sağol ya alelacele yazdım :D Şubat yazmışım :D hahahha Çok sağol iyi dileklerin için canım benim. Çok mutlu oldum :D Dediğin gibi inşallah devamı gelir. Bu arada hava resmen buz gibi ya. Allah evsizlere, yakacağı olmayanlara yardım etsin. -5 gösteriyodu derece yarın -15 e düşecekmiş. Kış olmadı hiç derken aniden geldi işte :D Dur odamdan bi fotoğraf çekim de eklim bu yazıya hem de Şubat ayını değiştireyim :D

    YanıtlaSil
  3. Fatmacığım satışın için çok mutlu oldum. Daha bir çok satışın olmasına vesile olur inşallah. kendini de çok yorma bu sefer yataklara düşersin valla. Dikkatli ol arkadaşım. Allah kolaylık versin. Öpüyorum çok. Hoşçakal.

    YanıtlaSil
  4. Demetciğim çok sağol canım benim güzel yorumun için :D

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. ŞU YAPTIĞINIZ NE KADAR AYIP BİRŞEY BE.BEN SİZE,İÇİMDEN GELMİŞ VE YAZILARINIZLA İLGİLİ BEĞENİMİ İFADE ETMİŞİM.ŞU GÖSTERDİĞİNİZ TEPKİYE BAKIN.KÜFÜR ETSENİZ DAHA İYİ OLURDU.BU SEVİYESİZ VE SAÇMA TUTUMUNUZDAN ÖTÜRÜ SİZİ KINIYORUM.FACEBOOK'TA BANA ENGEL KOYUYORSUNUZ YANİ BENİ RESMEN KÖTÜ NİYETLİ BİR SAPIK OLARAK NİTELENDİRİYORSUNUZ BU DAVRANIŞINIZLA.TABİ DEMET OLACAK O DUYGUSUZ DA ÖYLE.BEN DE BİLİYORUM Kİ HİÇBİR ARKADAŞLIK VEYA ÖTESİNDE SEVGİ(DEMET'E KARŞI) ZORLA OLMAZ.ZORLA GÜZELLİK OLMAZ LAFI DA BOŞUNA DENMEMİŞ YANİ.O DEMET'E DE SÖYLEYİN ONUNLA BİR KEZ OLSUN GÖRÜŞEBİLMEK ADINA NİLÜFER BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA BOZBEY'E BİLE MKTUP YAZDIM VE O KOSKOCA BELEDİYE BAŞKANI BİLE BANA ANLAYIŞLA YAKLAŞTI.AMA DEMET TAM BİR KÜTÜK.İNANMAZSA GİTSİN SORSUN BENİ BOZBEY'E.ATTIĞIM MESAJI DA HALA SAKLIYORUM.SİZE ŞUNU DİYORUM YAZIKLAR OLSUN SİZİN GİBİ ÖNYARGILI İNSANSILARA VE DEMET'E DE ŞUNU DİYORUM YAZIKLAR OLSUN ONUN GİBİ DUYGUSUZ KÜTÜKLERE.

    YanıtlaSil
  7. BU ARADA ÜSTTEKİ ADSIZ YORUM BANA AİT.SAKIN KİMLİK BELİRTMEDEN YAZIP GİTTİĞİMİ DE SANMA.SADECE BECEREMEDİM O KADAR.

    YanıtlaSil
  8. Senin ne kadar kişiliksiz biri olduğun seviyorum dediğin kişiye KÜTÜK demenden belli zaten. Bu dünya üzerinde gördüğüm en yılışık insansın bu bir. İkincisi sen ne hakla benim arkadaşımın ilişkileri hakkında yorum yapabiliyorsun? Bu iki. Ve sen ne hakla bana seviyesiz diye hakaret edersin bu da üç. Bu yorumlarını silebilirim. Ama silmiyorum. Şimdi seni bildiğim bütün sanal ortamlara şikayet edeceğim. Kişilik haklarına saldırı, istenmeyen mesaj ve yorumların yüzünden. Ben de senin gibi birine hakaret edebilirim çok rahatlıkla. O kapasite var merak etme. Ama ben kendine saygısı olan bi insanım. Sana da tavsiye ederim. Belki insanlardan beklediğin saygıyı görebilirsin o zaman. Bir daha mesaj atmayacaksın. Yorum da yollamayacaksın. Yoksa yemin ederim bu işi sanal ortamda bırakmam. Hakkında suç duyurusunda bulunurum. Seni değil Mustafa Bozbey, hiçkimse kurtaramaz. Umarım yazdıklarımı açıkça anlayabilmişsindir.

    YanıtlaSil
  9. daha boool bol kazançlar dilerim. ben daha bi ürün satmayı beceremedim :)) kaan'ın önlüğü pek şirin kendisi de gerçekten minik bir canavara benziyor :))

    YanıtlaSil

Bunlar da ilginizi çekebilir...

Related Posts with Thumbnails